fbpx

Boekfissa: Geen dag zonder nacht

Woordkunst, verhalen uit de nacht, dansen en muziek, het is er allemaal tijdens De Boekfissa! 

Deze avond is een multidisciplinaire ode aan de nacht rondom verhalenbundel Geen dag zonder nacht, met verhalen over de wereldberoemde Nederlandse nachtcultuur.

Samen met de makers en enkele schrijvers van het boek duiken we deze avond in nachtelijke avonturen uit het boek en daarbuiten.

De avond krijgt een spannend en poëtische randje en een muzikale omlijsting, waar ook jij niet bij stil kan blijven staan!

Line up:
Soraya Riem – Host
Soraya werkt op dit moment als content creative voor de Stadsschouwburg van Haarlem. Eind 2020 begon die op TikTok, waar diens (kook)vlogs binnen no-time enorm populair werden.

Jonasz Dekker – Auteur Geen dag zonder nacht
Jonasz is journalist bij NRC, waar hij voornamelijk over het nachtleven en filosofie schrijft. In 2022 bracht hij bij uitgeverij Walburg Pers samen met Thys Boer de verhalenbundel Geen dag zonder nacht uit.

Dario Goldbach – Co-writer Geen dag zonder nacht
Schrijver en duizendpoot in evenementenland. Werkte o.a. als grafisch vormgever en marketeer voor PIP Den Haag, The Crave Festival, Perron Rotterdam en meer. Zijn debuutroman De man die alles had verschijnt in juni bij De Arbeiderspers.

Beatrijs Bakker – Spoken word
Multidisciplinair kunstenaar uit IJmuiden en mede-oprichter van Creatief Collectief Wakker. Beatrijs denkt veel in beelden, zoekt contrasten op en combineert woord en beeld dan ook in haar werk.

Phil Meds – Spoken word/rap
Muziek is medicatie; de beste heler van emotionele schade.” Vanuit deze gedachte maakt rapper, producer, spoken word-artiest en tekstschrijver Phil Meds zijn muziek. Een live act met een combinatie van hiphop en spoken word, in een gebalanceerde mix van live instrumentatie en elektronische beats.

Liza van den Brink – dj
Liza staat regelmatig achter de DJ booth, op grote Nederlandse festivals en poppodia. Ze mengt met veel enthousiasme pop, hiphop, alternative, house en electronica waar je niet op stil kan staan. Naast een verrassende snobistische plaatkeuze, is er ook ruimte voor de grote gebaren. 

Over Geen dag zonder nacht
Geen dag zonder nacht is samengesteld door Thys Boer (oprichter N8W8 Rotterdam) en Jonasz Dekkers en kwam afgelopen najaar uit. Dertig dragers van het Nederlandse nachtleven schijnen in dit boek hun licht op Nederlands wereldberoemde nachtcultuur. In de nacht werden namelijk talloze taboes geslecht, nieuwe muziek-, mode- en levensstijlen uitgevonden en vele internationale carrières gelanceerd – maar belangrijker: voor velen was de nacht de plek waar zij uitvonden wie en met wie zij wilden zijn.

Aan Geen dag zonder nacht werkten de volgende schrijvers, journalisten, organisatoren, artiesten en politici mee: Haroon Ali, Cees de Beer, Persis Bekkering, Joost van Bellen, Edo van den Berg, Black Sun Empire, Dean Bowen, Delicia Çelik, Holly Dicker, Marian Donner, non van Driel, Amara van der Elst, Eurosonic Noorderslag, Future Intel, Dario Goldbach, Tyler Koudijzer, Philou Louzolo, Laisa Maria, Elly Elejandro Martinez, Mirik Milan, Milkshake, Shirin Mirachor, DJ Moortje, Lidwien van Noorden, Merlijn Poolman, Sylvana Simons, Speedy J, Teddy Tops, Wasteland, Zwarte Cross en de Rainbowband.

Bezoekers van deze avond kunnen daarna gratis door naar de officiële afterparty in Club3!

07/04/2023

Van 20:30 tot 23:59

Locatie: Doelenzaal, Bibliotheek Centrum

Gratis toegankelijk

Locatie is rolstoeltoegankelijk

Koop kaartje

Wij maken gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren, jouw data blijft van jou. Door verder te gaan op deze site accepteer je het gebruik van cookies.